30 travnja 2009

ZAKLJUČCI S PLENUMA EKONOMSKOG FAKULTETA U ZAGREBU ODRŽANOG 29.TRAVNJA 2009. GODINE

Ovim tekstom želimo zahvaliti svima koji su se odazvali na plenum EFZG-a, koji je organiziran od strane Nezavisne studentske inicijative Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Također bismo htjeli ponoviti i naglasiti kako inicijativa EFZG-a nije osnovana i plenum nije sazvan s ciljem blokiranja Fakulteta već s ciljem okupljanja i organiziranja studenata Ekonomskog fakulteta kako bi se postigao međusobni dijalog, omogućilo javno iznošenje mišljenja, problema i savjeta vezanih uz situaciju u hrvatskom obrazovnom sustavu i na Ekonomskom fakultetu.

Primarni cilj plenuma bio je donošenje odluke o zajedničkom stavu studenata Ekonomskog fakulteta o podršci Nezavisnoj studentskoj inicijativi za pravo na besplatno obrazovanje.

Prisutni studenti su gotovo jednoglasno izglasali podršku Inicijativi. Studenti i profesori su se usuglasili da je potrebna revizija i reforma sustava visokog obrazovanja te da moraju postojati metode po kojima se najuspješniji studenti mogu istaknuti i nagrađivati.

Također, svi su svjesni da je sam upis na Sveučilište dokaz intelektualnog i osobnog uspjeha. Na tu činjenicu svaki student mora biti ponosan te država mora adekvatno nagraditi i motivirati daljnji uspjeh.

Plenum je većinom glasova odlučio kako Ekonomski fakultet u Zagrebu neće organizirati nikakav oblik blokade nastave ili fakulteta jer su predavanja praktički završila, ostaju samo kolokviji i ispiti. Dakle, sve aktivnosti će se održavati u predviđenom roku te neće biti nikakve opstrukcije prilikom izvođenja bilo kakvih oblika nastavnih aktivnosti.

Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima plenuma na dolasku i sudjelovanju, iskazanom vlastitom mišljenju, konstruktivnim prijedlozima i idejama te akademskom i demokratskom duhu u kojem je plenum održan.

Također molimo sve zainteresirane studente koji se žele priključiti daljnjem radu Inicijative da pošalju mail na slobodni.ekonomski@gmail.com, potrebano nas je što više da se konačno počnemo boriti za prava studenata Ekonomije koja su svake godine sve manja, a studenti postaju sve tiši, treba tome stati na kraj!

Nezavisna studentska inicijativa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Nema komentara:

Objavi komentar